Cum să faci Coca-Cola la tine acasă



Redactorii revistei ”Wired” au reușit să recreeze rețeta secretă de miliarde de dolari a Coca-Cola, însă avertizează că este nevoie de foarte multă atenție și îndemânare în combinarea ingredientelor, deoarece substanțele componente pot irita pielea.


Înainte de a vă apuca "de gătit", trebuie să vă echipaţi corespunzător, cu mănuşi şi un halat sau un şorţ de bucătar.

În materie de uleiuri alimentare folosite în reţetă, trebuie să vă asiguraţi că sunt 100% esenţiale şi să ştiţi că dacă nu le folosiţi pe cele mai pure, vă puteţi îmbolnăvi.

Cu gramajele indicate în aceste două reţete (a lui John Pemberton şi cea de Open Cola) puteţi obţine doi litri de suc, cantitatea minimă pentru care nu aveţi nevoie de echipamente de specialitate de măsurare şi amestecare. În ambele, Cola este compusă din cinci părţi de apă minerală şi una de sirop. Cofeina este opțională în ambele sucuri, deoarece nu afectează gustul deloc. "Și se subînțelege că, dacă face și consuma acest suc, este pe propriul risc!", scrie "The Wired".

John Pemberton (1831-1888) a fost un farmacist american şi este inventatorul băuturii răcoritoare Coca-Cola. În 2010 Coca-Cola Company i-a adus un omagiu lui Pemberton, promovându-l ca personaj cheie într-o campanie publicitară numită "Formula secretă". Bazat pe ingredientele secrete ale produsului, imagini referioare la Pemberton au fost folosite pentru a-i determina pe oameni să creadă și mai mult în istoria și mitologia Coca-Cola.

Aceasta este cea mai uşoară dintre cele două reţete şi a fost adaptată la anul 2013 - în alte reţete veţi întâlni de multe ori lipsa gramajelor sau prezenţa unităţilor de măsură imperiale, care nu mai sunt de mult actuale. Cantitatea de cofeină din reţeta iniţială era de cinci ori mai mare decât cantitatea găsită într-o cola din zilele noastre.


ingrediente:

Apa - 1900ml
Alcoolul - 40ml
Suc de lămâie - 190ml
Extract de vanilie - 2.6ml
Ulei de portocale - 0.ml
Ulei de lamaie - 0.125ml
Ulei de nucșoară - 0.05 ml
Ulei de coriandru - 0.002ml
Ulei de Neroli - 0.05 ml
Ulei de scortisoara - 0.05 ml
Cofeina - 0,6 g
Acid fosforic sau citric - 14g
Zahăr (granulat) - 2,400 g
Zahăr (caramelizate) - 400g

Citește mai departe pe Capital.ro

Comentarii Facebook