Cum îşi transformă românii apartamentele în „vile”. „Acum câțiva ani am văzut și la Cluj”


Nemulţumiţi de apartamentele comuniste mici, mulţi români visează la o casă cu curte, însă se lovesc de preţurile uriaşe, în special în marile oraşe. Inventivi, unii dintre ei îşi mai cumpără un apartament deasupra sau sub ei, montează scări interioare şi ajung să-şi transforme vechile locuinţe ceauşiste în simulacre de vile.

 Un tânăr a aflat de noua modă şi s-a gândit să achiziţioneze apartamentul scos la vânzare de vecini. Are însă câteva dubii, dacă merită sau nu investiţia, dar şi ce soluţii ar avea ulterior pentru a-şi unii cele două apartamente printr-o scară interioară.

Scară interioară, lift sau elicopter?

Aş avea posibilitatea să achiziţionez apartamentul de sub cel în care locuiesc. Ca şi solutie de comunicare între cele două apartamente mă gândeam la o scară interioară. A implementat cineva o astfel de soluţie? Ce a presupus din punct de vedere autorizări? Aveţi foto? 

Nu ştiu cât de SF ar fi, cineva mi-a sugerat chiar varianta unui lift", a scris bărbatul pe grupul Design interior & amenajări, de pe Facebook. 

646x528.jpg

Răspunsurile nu au întârziat, iar unii i-au spus că deja există români care au făcut asta: „Am văzut eu aşa ceva, s-a făcut o comunicare între balcoane, ieşea omul în balcon la parter şi ţup-ţup în balconul de deasupra. Tot al lui. A propos de lift: nu mai bine vă luaţi elicopter? Îl puteţi parca pe bloc, usucă rufele instant!".

 Un clujean i-a spus că şi la Cluj ar exista un astfel de caz: „Nu ştiu unde locuiţi dar, acum câţiva ani, am văzut în Cluj ceva de genul. Apartamente unul deasupra ceilulailt, cu scară interioară. Aveau uşi de întrare pe fiecare etaj. Nu ştiu dacă fuseseră duplex-uri de la început sau modificate după." Altcineva a dat un exemplu din Bucureşti.

Există şi în România, am văzut în Berceni (Bucureşti) acum 5 ani ceva de genul. Cum zicea cineva, îţi sacrifici o cameră. Dacă ambele apartamente sunt mici, nu prea merită. Apoi, în ultimul an s-au construit în Bragadiru duplexuri şi triplexuri." 

În schimb, alţii s-au arătat sceptici. Cineva i-a transmis că astfel de cazuri ar exista doar în străinătate. 

Există ce doriţi dumneavoastră şi am văzut aşa ceva, dar nu în România. Locuinţa e la etajul 10, iar deasupra şi-a făcut o altă construcţie aproape pe jumătate din acoperişul blocului. Majoritatea structurii este din sticlă, liftul interior tot din sticlă, asemănător cu cel de la City. Deci nu e nimic SF. De aceea şi scriu. Există aşa ceva şi arată superb. Acea familie şi-a permis acest SF. Sunt magistraţi şi procurori. Mai au alte 2 apartamente în acel bloc unde locuiesc copiii lor. Suprafaţa unui apartament este de peste 100 mp. Era vis. Cine îşi permite, poate face acest lucru şi în ţară, însa cu aprobări şi la începutul construirii blocului. Degeaba faceţi într-un bloc vechi."

Comentarii Facebook