Cosmetice expirate in magazinele din Cluj-Napoca


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au retras de pe piata cosmetice expirate si au aplicat amenzi in valoare de 13.444 de lei.

In cadrul controlului au fost verificati 27 de operatori economici si produse in valoare de 314.220 lei. "La 19 operatori economici controlati s-au constatat abateri, valoarea produselor neconforme fiind de 13.444 lei. Au fost verificati 23 operatori economici din care: 3 producatori, 4 importatori, 6 distribuitori si 10 vanzatori", a declarat directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Cosumatorilor (CJPC) Cluj.

Printre neregulile constatate se numara: inscriptionarea ilizibila a produselor cosmetice cu elementele prevazute de legea 178/2000, pe ambalajul produselor, nementionarea datei de minima durabilitate prin sintagma "A se folosi  preferabil inainte de…" urmata de data sau de detalii asupra locului de pe ambalaj, unde se afla inscriptionata acesta data, exprimata prin luna si an, fie prin zi, luna si an; netraducerea in limba romana a elementelor de identificare caracterizare; neafisarea preturilor si tarifelor intr-o forma neechivoca; existenta la comercializare a  unor produse cosmetice a caror data de minima durabilitate era depasita.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produse in valoare de 430 lei.

Comentarii Facebook