Corina Creţu a lăudat Clujul și Oradea: Ardealul, campion la atragerea banilor europeni

 

Corina Creţu a lăudat regiunea Ardealului pentru că este campioană la atragerea banilor europeni.

 

România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decât oricare. Este vorba de 100 de ani încărcaţi de istorie, de suferinţe, dar în care am avut, ca popor, speranţe pentru o viaţă mai bună. România se află pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege în această lungă călătorie. (…) Mesajul meu este acela că nu avem voie să ieşim de pe acest drum european indiferent de greutăţile pe care le întâmpinăm. Apartenenţa noastră la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea noastră europeană ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic. Am regăsit tot acest set de valori pe care totalitarismul ni le-a interzis, libertatea de exprimare, democraţia şi solidaritatea”, a spus Corina Creţu, la Cluj-Napoca.

 

România a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin în dezvoltarea economiei naţionale, contribuţia fiind mai mică de 15 miliarde de euro. Beneficiul apartenenţei noastre din punct de vedere financiar este foarte clar”, a mai afirmat comisarul european.

 

Corina Creţu a lăudat Ardealul pentru că este campion la atragerea fondurilor europene. 

 

Vă asigur de tot sprijinul meu până în ultima zi a mandatului european pentru că avem nevoie disperată de proiecte noi pentru a nu pierde aceşti bani care sunt alocaţi României. Am vorbit cu domnul Boc despre proiectul trenului metropolitan pentru Cluj. Luni voi fi la Oradea, avem un proiect de modernizare a oraşului, vom inaugura podul peste Criş în valoare de 5 milioane de euro. Este meritul dvs, pentru că aveţi cele mai multe realizări şi, din păcate, în alte părţi nu prea am ce inaugura. Sunteţi un exemplu pentru întreaga ţară de bune practici şi avem nevoie de a ne lupta pentru a ne apăra apartenenţa la acest proiect unic în istorie, în care 28 de state au ales să muncească împreună pentru un viitor mai bun”, a mai spus Corina Creţu.

Comentarii Facebook