Emil Boc le cere subcontractorilor neplatiti de Bechtel sa faca presiuni asupra companiei americane - VIDEO


Premierul Emil Boc le-a spus subcontractorilor companiei Bechtel, care sunt nemultumiti ca nu au fost platiti, sa faca presiuni la firma americana.

 

Subcontractorii s-au plans ca nu mai pot rezista pentru ca nu au fost platiti pentru lucrarile efectuate pentru constructorul autostrazii Transilvania. "Daca Bechtelul avea relatii contractuale cu statul roman banuiesc ca Bechtelul trebuia sa-si achite datoriile catre furnizorii de materiale, transportatori si asa mai departe, pentru ca Bechtelul a avut relatia contractuala cu Guvernul si de acolo ia penalitati", a spus unul dintre reprezentantii firmelor subcontractoare.

 

El a spus ca societatile care au avut contracte cu Bechtel sunt acum in situatia de a li se bloca conturile din cauza problemelor financiare aparute dupa ce Bechtel nu si-a respectat obligatiile fata de ei.

 

"Sa mergeti si la Bechtel un pic si sa le ziceti: Ma oameni buni acceptati si voi preturile europene si romanesti. Nu se pot plati de 3-4 ori mai mari preturi in Romania decat in Croatia. Faceti si dumneavoastra un pic de presiune pentru ca noi suntem acum in faza finala a negocierilor cu ei si dupa aceea se pot debloca lucrurile. Eu sunt cel mai interesat sa continue lucrarile la autostrada Transilvania, numai ca nu se poate face chiar la orice pret", le-a spus premierul oamenilor.

 

"Dumneavostra trebuie sa ne ajutati sa inteleaga ca o fi ei americani, firma de prestigiu, dar nu pot face la orice pret lucrari in lumea asta", a mai spus Emil Boc.

 

Peste 50 de firme au de recuperat de la constructorul autostrazii diverse sume de bani.

 

Vezi si
Subcontractorii Bechtel care au lucrat la Autostrada Transilvania cer companiei americane plata datoriilor de milioane de euro

 

Comentarii Facebook