Consiliul Judetean Cluj cauta investitori si in Olanda


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alexandru Coroian, s-a intalnit cu Excelenta Sa, Consulul Onorific al Olandei la Cluj, Wouter Reijers, insotit de Anca Pianoschi, consilier economic al Consulatului Olandei la Cluj.

In cadrul intalnirii au fost abordate in special aspecte referitoare la principalele proiecte de investitii aflate in derulare la nivelul Consiliului Judetean Cluj, cu accent pe Parcurile Industriale Tetarom. Au fost purtate discutii legate de infiintarea noului parc industrial Tetarom IV, parc industrial care va avea o suprafata de circa 85 de hectare, 25 dintre acestea urmand sa fie rezervate pentru construirea unui parc fotovoltaic. Totodata, au fost prezentate facilitatile pe care SC Tetarom SA, societate pe actiuni aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, le poate pune la dispozitia companiilor olandeze dornice de a investi in domeniul tehnologiilor avansate si a celor nepoluante.

"Am convenit impreuna cu reprezentantul Olandei la Cluj sa derulam o serie de intalniri comune in care sa implicam mediul de afaceri local, precum si institutiile cu competente in sectorul economic. Noi am prezentat oportunitatile oferite de sistemul nostru de parcuri industriale, unde sunt binevenite si investitiile olandeze. Am realizat un prim pas, important, in stabilirea unui mecanism concret de colaborare cu partea olandeza. Urmeaza ca in viitor sa dam si consistenta acestui demers", a declarat Alexandru Coroian.

Consulul Onorific al Olandei la Cluj, Wouter Reijers, a propus organizarea unor intalniri trimestriale, intre reprezentantii institutiilor publice precum Consiliul Judetean Cluj, Primaria Cluj-Napoca, Directia Generala a Finantelor Publice, Agentia pentru Protectia Mediului, I.T.M., cu investitori straini interesati de judetul Cluj, pentru a le afla problemele.

Comentarii Facebook