Comuna Mărișel, un paradis pe pământ, nu are bani nici să ridice săptămânal gunoaiele menajere - FOTO


Comunele României se zbat în sărăcie și acest lucru atrage după sine probleme mari. Localitățile mici nu își permit nici măcar să achite săptămânal taxele de salubritate, așa că ridică deșeurile tot la două săptămâni sau deloc.

Turiștii care trec prin zona Mărișel se plâng de faptul că lângă pubele stau gunoaiele aruncate. ”Pubelele sunt super pline. Nu ai unde sa pui. Vacile si caini sunt acolo aproape tot timpul. Eu am sunat în vreo 3 locuri si toti aruncau migea dintr-o parte in alta”, ne-a reclamat un cititor.

Primarul comunei Mărișel, Viorel Ghic, susține că problema vine de la partea financiară. ”La noi se face ridicarea deșeurilro tot la două săptămâni, de către firma Maricris. Așa e făcut contractul pentru că noi suntem prinși de bugetul pe care îl avem. Dacă ar veni săptămânal să ridice nu am putea suporta cheltuielile. Sunt costuri mari pentru Mărișelul este întins pe 8500 de hectare. Acum plătim pe un transport 3.300 de lei, adică 1.500 de euro pe lună. Nu am putea achita 3.000 de euro pe lună, pentru că și așa Curtea de Conturi ne-a atras atenția că plătim prea mult”, a spus primarul Ghic. 

Comuna Mărișel are acum un singur investitor strategic, Hidroelectrica, de unde se plătesc impozite și taxe, în rest oamenii achită numai 50% impozit, conform legii.

Comuna ar urma să obțină venituri și de la pârtia de schi, dar pentru acest lucru este nevoie de o investiție în drumul de acces.

Comentarii Facebook