Combinatul Mechel Câmpia Turzii și alte 3 fabrici, vândute de ruși cu 52 euro unei firme din București

 

 

Grupul rus Mechel a vândut pentru 230 de lei (52 euro) către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

 

Este vorba despre combinatele Ductil Steel Buzău, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, potrivit unui comunicat transmis marţi de grupul rus.

 

Activele din România aveau bugetate pentru acest an pierderi de 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro).

 

Această tranzacţie reprezintă încă un pas în implementarea strategiei revizuite a Mechel cu scopul de a dezvolta liniile de producţie cheie şi de a renunţa la activele care nu se încadrează în profilul de bază al grupului. Am anunţat anterior intenţia de a ieşi din sectorul producţiei de oţel în Europa, care produce pierderi constant atât în prezent, cât şi în viitorul apropiat. Nu numai că are un impact negativ asupra rezultatelor financiare şi fluxului de numerar ale grupului, dar creşte costurile alternative, ceea ce nu ne putem permite în timp ce investim în proiecte miniere promiţătoare (...) Având în vedere pierderea de 2,4 miliarde ruble planificată pentru activele din România în 2013, această tranzacţie va avea un efect financiar simţitor pentru acţionarii noştri. Fluxul de numerar astfel deblocat va fi utilizat pentru activităţile noastre operaţionale, precum şi pentru scăderea gradului de îndatorare al companiei”, a declarat în comunicat directorul general al Mechel, Evgeny Mikhel.

 

Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) şi Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetăţenie rusă.

 

Mechel a transferat acţiunile tuturor activelor din România către cumpărătorul Invest Nikarom SRL, din România. Valoarea tranzacţiei este în sumă nominală de 230 lei (aproximativ 70 dolari SUA). Invest Nikarom SRL a cumpărat cele cinci active ale Mechel Group - Ductil Steel Mechel, Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte SA, Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul SA”, se mai arată în comunicatul companiei ruse.

 

Mechel îşi concediază toți muncitorii de la Câmpia Turzii

Comentarii Facebook