Clujul este pe locul trei in topul judetelor care primesc cei mai putini bani inapoi din impozitele platite

In judetul Cluj se intorc doar 37,4% din banii stransi de stat sub forma de impozite si taxe. Din acest punct de vedere, Clujul este pe locul trei in tara, dupa Capitala si judetul Ilfov.

 

Potrivit unei analize facute de gandul.info pe baza datelor de la Ministerul Finantelor, Bucurestiul primeste doar 29,5% din banii colectati de stat sub forma de impozite. Mai exact, Capitala a contribuit la bugetul central cu 5,47 de miliarde de euro si a primit inapoi doar 1,45.

 

Pe locul doi se afla judetul Ilfov, unde procentul este de 30,2%, iar pe locul trei Clujul, cu 37,4%. Autoritatile clujene nu par deranjate de faptul ca sumele alocate judetului reprezinta doar o treime din contributia adusa la bugetul central. "Este vorba despre principiul solidaritatii. Mi se pare normal ca statul sa sprijine suplimentar judetele care, din diverse motive, au probleme in acest sens. Este nevoie de o dezvoltare unitara a Romaniei, trebuie sa existe un echilibru... in final, nivelul de trai, se calculeazã per total", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, pentru gandul.

 

La polul opus se situeaza judetul Vaslui, care primeste de la bugetul de stat 89% din sumele colectate in judet. pe locurile urmatoare se afla judetele Botosani si Olt, cu 88, respectiv 87,8%.

 

Vezi si

1.125 de euro este valoarea taxelor platite anual, in medie, de fiecare clujean

 

Comentarii Facebook