Duminica 28 Aprilie

Clujenii sunt fruntasi la creditele luate prin programul Prima casa

Din totalul romanilor care au beneficiat de acest program, clujenii reprezinta 7,63 la suta, fiind pe primul loc in tara, dupa Bucuresti.

 

Aproape o treime dintre cei care si-au cumparat locuinte prin programul guvernamental sunt bucuresteni (31%), urmati de clujeni (7,63%) si timisoreni (5,5%).

 

Prin programul inceput anul trecut si-au achizitionat locuinte 17.000 de romani, a anuntat astzi premierul Emil Boc. Garantiile guvernamentale oferite de stat pana acum se ridica 736 de milioane de euro.


"In total, de la inceputul programului Prima Casa pana in data de 24 martie, 17.708 de romani si-au cumparat o casa in cadrul acestui program. In aceste conditii, ei nu mai platesc chirie, prin faptul ca acum rata respectiva o platesc la banca si au o casa in proprietate. Valoarea totala a garantiilor acordate pană in acest moment este de 736 milioane de euro. Media garantiilor acordate la nivel national este in jur de 41.600 de euro", a declarat premierul Emil Boc.

 

Din acest an, garantia guvernamentala a fost marita de la 60 la 70 de mii de euro si chiar la 75 de mii de euro pentru cei care construiesc locuinte in asociere.

Comentarii Facebook