Marea debarasare ajunge in weekend si la tara

Sambata si duminica autoritatile vor colecta deseuri electronice si electrocasnice si din satele din judetul Cluj.

 

Potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Cluj, colectarea din mediul rural se va face pe trei trasee. Primul este Cluj-Apahida-Jucu-Bontida-Gherla, al doilea Cluj-Floresti-Gilau-Capusul Mare-Izvorul Crisului-Huedin-Poieni-Ciucea, iar cele de-al treilea traseu este Cluj-Baciu-Sanpaul-Topa Mica.

 

"Populatia scoate deseurile in fata casei sau in fata blocului. Primariile prin operatorii de salubritate vor colecta toate deseurile scoase in strada.Deseurile electrice si electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru acest tip de deseuri. Deaici producatorii le vor prelua si le vor transporta pana la operatorii economici care desfasoara activitati de tratare/reciclare", se arata in comunicatul APM Cluj.

 

Programul Marea debarasare devine din acest an trimestrial. "Datorita numarului tot mai mci de DEEE-uri colectate in cadrul campaniilor lunare Marea debarasare, Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu entitatile implicate au decis modificarea periodicitatii campaniei, urmand ca aceasta sa se desfasoara trimestrial", se mai arata in comunicatul remis presei de autoritatile locale de mediu.

Comentarii Facebook