Cluj - ”Vi se pare ok, dacă cer pe o casă 330-350k de euro?” - ”Nu înțeleg de unde prețurile astea. Noi, în Austria avem prețuri de astea!”


Un clujean a deschis o discuție despre prețul corect al unei case din Florești, pe care vrea să o vândă. Acesta a vrut să afle părerea altora, pentru a vedea dacă e normal să ceară ”330-350k” euro pe locuința lui. 

Vreau să pun la vânzare o casă individuală, ce părere aveți despre preț?

Casă individuală este în Florești, strada Narciselor, în stadiul de semifinisată cu toate instalațiile și izolarea făcută.

A fost făcută inițial în ideea de a fi locuință proprie, deci s-a mers mai mult pe calitate. Are coeficient energetic A, pompa de căldură, panouri solare 3kw, izolație cu vată bazaltică, încălzire în pardoseală, șemineu cu ventilație și bazin de acumulare apă.

Terenul are suprafața de 580 mp, amprenta casei la sol este de 150 mp, 3 dormitoare, 1 birou, 1 cameră tehnică, 2 băi, terasă la etaj, living și bucătărie open space. Terasa în spatele casei, și garaj lipit de structura (care intră în cei 150 mp de amprentă casei).

Nu este mansardată, ci parter și etaj. Acoperișul este din țiglă și izolat.

Care ziceți ca este prețul corect în momentul de față?

Note: sunt case în zona finisate dar nu recent construite și cu coeficient energetic mai scăzut puse la vânzare cu 330-350k.

Edit 1: suprafața casei în total 230 mp Edit 2: zona rezidențială cu mare potențial de dezvoltare datorită viitorul spital regional, centura și metrou”, a spus clujeanul.

350k e ușor sus, celălalt case is pe acolo dar probabil is total finisate. Zona aia nu e considerată o zona superba pentru Cluj, e o zona ok pentru Floresti și cam atat. Recent au terminat asfaltarea în zona din ce știu.

Nu exista preț corect, exista preț cu care o poți vinde anul asta. Eu as zice sa o pui la 350k si apoi sa scazi dacă nu o poți vinde dupa 3 luni cat crezi tu, dacă vrei sa o vinzi anul asta. Personal cred ca după alegeri lucrurile vor încetini cam peste tot. Posibil sa fie 450k în 3 ani? Dacă porneste metroul, spitalul și centura, da”.

Nu înțeleg de unde prețurile astea, mai ales în Floresti. Eu locuiesc momentan în Austria, mai specific în Graz. Aici o casă undeva la vreo 5-10 km de oraș, construită în 2019, care are cam aceleași utilități și calități prezentate ca și cea de mai sus doar ca e cu etaj, se vine cu același preț”, a comentat un român stabilit în Austria. 

Multe dintre prețurile alea nu sunt cu adevărat lichide, sunt preturi pe care cineva le cere. Am mai multe case pe strada in floresti cu 500k sau mai mult si is asa de 1-2 ani și nu se vand”, a replicat cineva.

Comentarii Facebook