Clientii pot afla de pe site-ul BT dobânda cumulată și rata lunară dupa perioada de amânare a creditelor

Clientii persoane fizice BT care au solicitat amanarea ratelor la credite sau intentioneaza sa aplice pentru facilitatea lansata de Banca Transilvania conform OUG 37 pot afla de pe siteul bancii, pagina Solicita amanare rate, care este dobanda cumulata, precum si rata lunara dupa perioada de amanare. Pentru a folosi simultatorul online, clientii trebuie sa aiba la indemana cateva date despre creditul lor, cum ar fi soldul ramas de plata, rata dobanzii curente sau numarul de luni ramas pana la finalul creditului. Aceste informatii se regasesc in cel mai recent grafic de rambursare.

Simulatorul online ii ajuta pe clienti sa isi faca planuri financiare in perioada urmatoare.

Banca Transilvania a anuntat in aprilie masurile pentru sustinerea clientilor afectati de actualul context economic si social. Din cele 29.000 de solicitari care sunt la zi, au fost solutionate peste 26.000, pentru 95% dintre ele raspunsul fiind pozitiv. Clientii pot solicita amanarea ratelor pana in 14 mai a.c., inclusiv.

Detalii despre masurile pentru clientii BT persoane fizice:

  • Posibilitatea amanarii ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.
  • Perioada de creditare va fi prelungita cu o perioada egala cu durata suspendarii obligatiilor de plata.
  • Pentru creditele cu garantii imobiliare, dobanda acumulata in perioada de amanare va fi recuperata in maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulata nu va fi purtatoare de dobanda, conform Ordonantei de urgenta.
  • Pentru creditele de nevoi personale, dobanzile cumulate vor fi reesalonate pana la finalul noii maturitati – prelungite – a creditului, BT alegand ca si pentru aceste sume sa aplice o rata a dobanzii egala cu 0%. Masura este suplimentara cerintelor legale aprobate de catre Stat.

 

Modalitati de solicitare a amanarii ratelor la credite:

  • Pe siteul BT;
  • Prin aplicatia BT Visual Help (apel la 0264 308 000 – accesarea linkului primit prin SMS - accesarea aplicatiei/optiune amanare rate);
  • Telefonic, la 0264 308 080 (echipa Customer Care BT).

Comentarii Facebook