Cheltuielile pentru școala de șoferi 2022. Câţi bani trebuie să scoată din buzunar cei care vor să obţină permisul auto categoria B


Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2022? Este o întrebare frecventă, pe care mulţi tineri, şi nu numai, o au în minte atunci când vor să urmeze o şcoală de şoferi şi să obţină permisul auto categoria B. În acest articol vom explica cât trebuie să scoată din buzunar, în 2022, toţi cei care doresc să urmeze o şcoală de şoferi, dar și de ce acte ai nevoie pentru școala de șoferi.

În general, prețurile diferă în funcție de școlile auto avizate disponibile pe piață, de modelul maşinii, dar şi dacă aceasta are cutia de viteze automată sau manuală. Cu toate acestea, prețurile nu scad sub 1.500 de lei și nu depășesc 2.000-2.200 de lei. Acest cost include prețul cursului de legislatie rutiera și prețul cursului auto practic, scrie Antena 3

Cât costă să faci şcoala de şoferi categoria B în 2022

În general, şedinţele teoretice, adică cele în care cursantul îşi însuşeşte legislaţia rutieră, durează 24 de ore. Acest număr de ore poate fi împărţit pe mai multe zile, în funcţie de preferinţele cursantului.

În ceea ce priveşte orele practice pentru şcoala de şoferi categoria B în 2022, acestea sunt în număr de 30 de ore. De asemenea, şi acestea se împart în funcţie de disponibilitatea maşinii, a instructorului auto, dar şi a cursantului.

În 2022, prețurile sunt mai mari față de anii trecuți. Situația s-a schimbat, astfel că, dacă în 2021 prețurile porneau de la 1.300 de lei, în acest an observăm că ele au crescut cu aproximativ 200, ba chiar cu 500 de lei.

Unele şcoli de şoferi permit ca plata să se efectueze şi în rate, întrucât sumele sunt destul de mari, în timp ce altele vin în încurajarea tinerilor, a studenţilor sau a şomerilor cu reduceri avantajoase, în baza adeverinţei sau a talonului.

De ce acte ai nevoie pentru şcoala de şoferi categoria B în 2022

  • carte de identitate a cursantului;
  • cazier judiciar eliberat de orice secţie de poliţie cu menţiunea "Examen Auto";
  • fişa medicală;
  • test psihologic.

Acte necesare pentru susţinerea examenului auto categoria B în 2022

  • fişă şcolarizare eliberată de către şcoala de şoferi;
  • cerere de prezentare examen;
  • cazier judiciar cu mentiunea "Examen Auto";
  • chitanţă pentru taxă permis. Se poate plătii direct la ghiseul DRPCIV;
  • copie carte de identitate cursant;
  • viză medicală.

Cât costă ședințele suplimentare de condus la categoria B

În cazul cursanţilor care nu au reuşit în cele 30 de ore să deprindă abilitățile de care au nevoie în vederea obținerii permisului de conducere categoria B, aceştia pot opta pentru ședințe suplimentare de condus. În general, o ședință suplimentară de condus durează aproximativ 100 de minute și costă în jur de 100 de lei.

Comentarii Facebook