Economia se pregătește pentru ce e mai rău. Un val de concedieri va lovi România, mii de oameni vor rămâne fără surse de venit


Mii de oameni vor rămâne fără slujbe, atât din companiile de stat, cât şi din cele private. Criza de materii prime ar putea trimite mai mulți oameni în șomaj, anunță Ministerul Economiei. 

Economia românească se pregătește pentru ce e mai rău. Urmează un val de concedieri atât în companiile de stat, cât și în cele private. Ministrul Economiei anunță o criză de materii prime care ar putea trimite în șomaj sau chiar ar putea lăsa angajații din firmele private fără locuri de muncă, scrie Antena 3

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunţat că în această săptămână discută cu Comisia Europeană planul de restructurare al TAROM şi că de acolo ar trebui să plece cam 300 de angajaţi până la finalul acestui an.

Plecări sunt şi vor fi şi de la Complexul Energetic Oltenia. Este cel mai mare producător de energie pe cărbune din România şi are un plan de restructurare aprobat deja. Planul mai prevede reducerea personalului, de la aproape 11.000 de salariaţi câţi mai sunt în prezent, la 4.600 la sfârşitul anului 2026. 2 mii de angajaţi ar putea fi concediaţi până la finalul acestui an, potrivit planului, potrivit sursei citate.

La Romsilva, deja au fost puşi pe liber aproximativ 400 de angajaţi. Probleme ar putea şi în mediul privat, se aşteaptă experţii. Ministrul Economiei anunţă o criză prelungită a materiilor prime. Sunt deja probleme în construcţii und eparte dintre acestea nu se mai găsesc.

Producţia industrială a României, care este cel mai important indicator pentru mersul industriei, a crescut cu doar 0,5% în primele două luni din 2022. 

Industria se confruntă cu multiple ameninţări: prima este preţul materiilor prime şi materialelor, energie electrică şi gaz. Industria foloseşte destul de mult aceste resurse energetice. La războiul cu Ucraina s-au adăugat creşteri masive de costuri la metale. De la 1.000 de euro la 2.000 de euro pe tonă”, Cristian Pârvan, preşe­dintele Patronatului Investi­torilor Autohtoni. 

Comentarii Facebook