Certinvest si BT - Un parteneriat intre arta si banking

 

Banca Transilvania - prin Divizia de Private Banking - impreuna cu Certinvest - societate de administrare a investitiilor a lansat azi, 7 iunie, un parteneriat pentru stimularea investitiilor in arta.

Astfel, fondul de investitii Certinvest Arta Romaneasca este disponibil acum clientilor de private banking ai Bancii Transilvania, care au posibilitatea de a-si diversifica portofoliile de investitii, dar si de a spori randamentul acestora, pe termen mediu.
 

Certinvest Arta Romaneasca este un fond inchis de investitii, singurul de acest gen de pe piata din Romania, lansat pe piata  in aprilie 2011. in decurs de un an, acesta a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a  aproape 50 de clienti, persoane fizice si juridice. Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrari de arta, realizate de artisti romaniprecum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, stefan Luchian, Ion Tuculescu,Rudolf Schweitzer-Cumpana, Samule Mutzner, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petrascu, Octav Bancila, Ion Theodorescu- Sion, Dumitru Ghiata, Nicolae Vermont, Victor Brauner, Constantin Piliuta, Nadia Bulighin, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu si Vasile Popescu.

Certinvest Arta Romaneasca a vandut pana in prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obtinand un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Anca Craciun, Directorul de Private Banking al Bancii Transilvania, afirma: "Ne bucuram ca, prin colaborarea cu Certinvest, facem un pas inainte pentru impulsionarea investitiilor in arta, dar si pentru diversificarea portofoliului de investitii al clientilor nostri din segmentul private banking.

Premiera pe piata romaneasca a acestui parteneriat intre arta si banking demonstreaza dorinta de reinventare a sectorului bancar, adaugand o componenta culturala ofertei de produse financiare".

Clientii private banking ai Bancii Transilvania pot achizitiona unitati de fond, in urma consilierii primite din partea managerilor dedicati, iar daca sunt interesati, pot opta inclusivpentru vizionarea lucrarilor de portofoliu in care fondul a investit pana in prezent. Totodata, investitorii vor primi periodic informatii privind evolutia portofoliului.

Eugen Voicu, presedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest, declara: "Intram in acest parteneriat cu Banca Transilvania, prin Divizia de Private Banking, increzatori in sinergiile pe care doua companii  le pot crea in beneficiul clientilor lor. Fondul Certinvest Arta Romaneasca reprezinta o noutate in piata  si a fost generat de dorinta de a oferi investitorilor acces la o piata cu  potential de apreciere deosebit. Prin parteneriatul cu Banca Transilvania, oportunitatea de a obtine randamentele de pe piata romaneasca de arta va fi oferita unei palete mai largi de investitori, clienti BT. in plus, acestia se vor putea bucura de investitia  facuta in arta, prin gazduirea in casele sau birourile proprii a unor opere de arta apartinand fondului."

Reamintim ca, Banca Transilvania are peste 1.800 de clienti de private banking. Valoarea totala a portofoliului aferent a depasit, la sfarsitul primului trimestru a acestui an,420 milioane euro. Divizia BT de Private Banking se adreseaza persoanelor fizice care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro in cont, precum si clientilor care investesc sume semnificative in produsele subsidiarelor Grupului Financiar Banca Transilvania, in cadrul Sucursalei BT Cipru, respectiv persoanelor care detin carduri premium.

 

Comentarii Facebook