Centrul Clujului va fi SUFOCAT de blocuri de peste ZECE etaje. VEZI harta și spune-ne ce PĂRERE ai

 

Centrul Clujului va fi sugrumat de-a dreptul din cauza construcțiilor de peste zece etaje care urmează să apară. Numai peste drum de SRI, pe strada Traian, va apărea un complex cu cinci blocuri de 9 și 11 etaje. 

 

Prima construcție este deja ridicată pe strada Ploiești, în apropiere de Piața Mihai Viteazu. Este vorba despre un turn cu 12 etaje construit de către Imoinvest SA, dezvoltator reprezentat de Iosif Pop, fost președinte la Banca Transilvania, arestat în trecut, printr-un gest abuziv de către Parchetul Național Anticorupție, condus la acea vreme de Gheorghe Amarie. Pop a fost ulterior achitat de toate acuzațiile. El este și membru în Consiliul Civic Local Cluj-Napoca, o organizație care militează pentru dezvoltarea orașului. 

 

Clădirea construită de Iosif Pop este gigantică, urmând să aibă 9.000 de mp de birouri. Problema este că imobilul este într-o zonă în care strada abia are 2 benzi, iar traficul este și așa aglomerat. Clădirea nu va avea un acces auto pentru parcarea subterană, gararea fiind posibilă cu ajutorul a patru lifturi care vor duce mașinile în subsol.

 

În spatele blocului pe care îl ridică Imoinvest SA va fi ridicat și turnul senatorului Tișe de la PNL, ex PDL. Imobilul va avea tot 12 etaje, pe un teren unde acum e o vilă deținută de familia Tișe, care va fi demolată după începerea lucrărilor. Potrivit primelor informații, pe terenul cu pricina se va construi un turn cu 12 etaje care va avea 38 de apartamente, 600 de metri pătrați de spații comerciale și 4,127 de metri pătrați de birouri. Proiectul mai prevede 92 de parcări.

 

Vis-a-Vis de SRI și Poliția Cluj, Primăria Cluj-Napoca a aprobat ridicarea a cinci turnuri cu 12 etaje. Investitorul privat este SDC Imobiliare, reprezentat de un anume Ștefan Berciu. Ansamblul va fi ridicat pe terenul pe care a fost Prodvinalcool.

 

În trecut, Berciu a fost acuzat în mass-media că a construit la parterul blocurilor, apartamente în loc de garaje, scrie evz.ro.

 

Un alt imobil turn este construit de concernul iQuest, pe terenul fostei fabrici de confecții Flacăra, închisă de mai mulți ani. 

 

Terenul se află în proprietatea societății Taco Developments SRL, patronată de Corneliu Brody și Vasile Octav Chicinaș. Societatea va construi în zonă o clădire de birouri cu 6.000 de metri pătrați, investiția ridicându-se la zece milioane de euro.

 

Cornelius Brody este CEO la iQuest, un concern din domeniul IT, care a avut în anul 2014 o cifră de afaceri de afaceri de 26.8 milioane de euro.

 

Comentarii Facebook