Centrala de un miliard de euro de la Tarnita-Lapustesti va functiona din iulie 2017

Conducerea Hidroelectrica estimeaza ca noua centrala de la Tarnita-Lapustesti, cea mai mare din tara, va functiona din iulie 2017.

 

Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, estimeaza ca in 2017 va fi pus in functiune primul grup al viitoarei centrale. In acest moment, conducerea companiei analizeaza doua variante pentru finantarea acestei lucrari.


"Exista doua variante de finantare. Poate fi facuta o companie de proiect formata din Hidroelectrica si parteneri, intr-un pachet de equity. Cea de a doua varianta este aceea ca fiecare vine cu portia lui de finantare. In principiu, noi suntem interesati sa contribuim impreună pentru compania de proiect. Va fi o societate separata si numai asa poate functiona. Fiind o centrală de 1.000 MW pe intern va fi cea mai mare centrala de interior pe care o vom avea", a spus directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, citat de Agerpres.

 

Reprezentantii Hidroelectrica sustin ca in sase luni, consultatntul selectat trebuie sa aduca participanti la proiect. Constructia ar urma sa dureze 4-5 ani, iar unul dintre cele patru grupuri ar urma sa functioneze din 2017.

 

Investitia in noua centrala, care va avea patru turbine, care vor produce fiecare cate 250 de MW, este estimata la un miliard de euro. Centrala urmeaza sa fie amplasata la 35 de kilometri de Cluj-Napoca, pe Valea Somesului Cald, in zona lacului de acumulare Tarnita.

 

Foto: skyscrapercity.com

Comentarii Facebook