Duminica 28 Aprilie

Cele mai scumpe garsoniere din România se închiriază în Cluj-Napoca. Sunt prețuri mai mari decât în Capitală!


Cele mai scumpe garsoniere sunt listate la închiriere în Cluj-Napoca. După un avans cu circa 14% în ultimele 12 luni, prețul mediu solicitat pentru o astfel de locuință a ajuns la 350 euro/lună. Acesta rămâne singurul tip de apartamente în cazul cărora întâlnim, la final de an, prețuri mai mari în Cluj-Napoca decât în Capitală, arată o analiză imobiliare.ro.

Cartierul Andrei Mureșanu este cel mai scump din oraș, în cazul său chiria medie solicitată pentru un apartament la finalul acestui an ajungând la 700 euro/lună. Chirii mari plătesc și cei care vor să locuiască în centrul orașului. Bugetul necesar pentru a te muta într-un apartament dintr-un imobil situat aici ajunge la 650 euro/lună.

La polul opus se află zone precum Someșeni, Dâmbul Rotund sau Mănăștur, unde proprietarii își listează apartamentele la închiriere cu un preț mediu de 370-400 euro/lună. Mănăștur este, totodată, una dintre cele mai căutate zone din oraș în rândul persoanelor interesate de închirierea unui apartament.

ioi.jpeg

Cererea pentru proprietățile rezidențiale (apartamente și case) disponibile la închiriere a crescut, la nivel național, cu 26% în 2023 comparativ cu anul anterior. București, Cluj-Napoca și Brașov sunt orașele care au atras cei mai mulți potențiali chiriași. 

Cluj-Napoca, oraș care în mod tradițional a fost considerat în ultimii ani cel mai scump din țară, și-a găsit, în sfârșit, rivalul în București. Apartamentele sunt scoase, în momentul de față, la închiriere cu prețuri foarte apropiate. Diferența este de doar 20 euro în cazul garsonierelor și de 50 euro în cazul locuințelor cu 3 camere. Chiria medie solicitată pentru apartamentele cu 2 camere este similară, de 500 euro/lună, se arată în analiza portalului imobiliar. 

Comentarii Facebook