Cel mai scump apartament din România costă 4 milioane de euro. Vezi la ce preț ajunge cel mai scump penthouse din Cluj



Bucureștiul este, indiscutabil, pe primul loc în țară în ceea ce privește prețurile proprietășilor rezidențiale de lux, arată un studiu realizat de Imobiliare.ro, bazat pe ofertele listate pe portal.

"Dacă în Capitală cel mai scump apartament disponibil spre vânzare se apropie de suma de patru milioane de euro, în celelalte centre regionale cele mai ridicate pretenţii ale proprietarilor se situează sub un milion de euro şi, adesea, chiar sub pragul de 500.000 de euro. Majoritatea proprietăţilor incluse în clasament sunt penthouse-uri în ansambluri de lux, ridicate în ultimii ani, însă în ofertă se regăsesc şi exemple de apartamente în clădiri istorice", se arată în studiul citat.

Astfel, în București, cel mai scump apartament listat pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 3,8 milioane de euro, fiind vorba despre un penthouse din zona Primăverii, structurat pe două nivele şi compartimentat în şapte camere (plus dependinţe). Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, dar ajunge la 650 de metri pătraţi construiţi, incluzând terasele. Imobilul dispune de trei locuri de parcare în subteran şi o boxă de depozitare.

Pe locul 2 în clasament se află un alt penthouse, din zona Şoseaua Nordului - Herăstrău, care poate fi achiziţionat la un preţ de 3,15 milioane de euro, iar tot în zona de nord a Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, se vinde un penthouse nou-construit - parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015 -, la prețul 2,49 milioane de euro (+TVA).

În ceea ce privește Cluj-Napoca, cel mai scump apartament din oraș este listat la prețul de 430.000 de euro. Locuinţa are trei camere (plus dependinţe) şi este amplasată la etajul I al unei clădiri istorice (construcţie 1941) din zona centrală a oraşului. Imobilul este renovat şi dispune de o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi. Tot în zona centrală a oraşului de pe Someş, un apartament situat la etajul I al unei vile interbelice are un preţ solicitat de 360.000 de euro. Acesta are 145 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere (plus dependinţe). Locuinţa este renovată şi modern amenajată.

Clujul este devansat totuși de orașe precum Timișoare, unde este listat la vânzare un apartament la prețul de 670.000 de euro, Brașovul, unde cele mai scumpe apartamente se vând cu 600.000 de euro, respectiv 505.000 de euro, dar și de Constanța, unde cel mai scump penthouse costă 430.000 de euro

Comentarii Facebook