Cel mai ieftin kilowatt costă 0,68 lei. Cine beneficiază de acest tarif special, după schimbarea modului de calcul pentru facturile la electricitate


Cel mai mic preţ pe care îl vor plăti românii pentru un kWh este de 68 de bani, dacă îndeplinesc anumite condiţii. În urma modificării Ordonanţei de Urgenţă, astfel încât compensarea să se facă la consumul curent de electricitate, şi nu la media pe anul 2021. 

Preţul pe care îl vor plăti românii la energie electrică

Coaliţia de guvernare a dat undă verde pentru modificarea OUG pentru plafonarea facturilor la energie. Forma modificată prevede că:

- maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum este cuprins între 0-100 KWh inclusiv; în cazul clienților casnici, care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, plafonul maxim al consumului de 100 kWh nu se aplică, tariful fiind de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat.

- maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum a fost între 100,01-300 kWh, pentru o cantitate de 255 kWh din consumul lunar realizat. Consumul de energie electrică ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin.

Astăzi vor fi introduse şi amendamentele pentru introducerea în ordonanţă a bisericilor, serviciilor publice, inclusiv transportul public, al distribuitorilor de medicamente.

Coaliţia de guvernare arată astfel că se grăbeşte cu votul în Senat, astfel că astăzi, după raportul din comisiile de specialitate vor trimite modificările la plen, iar de mâine pot trece la Camera Deputaţilor. Graba este justificată pentru că se termina luna şi distribuitorii de energie încep să trimită facturile, dar calculate pe OUG cu media pe anul trecut, scrie Antena 3. 

Comentarii Facebook