Cei mai mulți români vor ca beneficiarii legii dării în plată să fie doar cei cu o singură casă

 

Peste 70% dintre români vor ca de legea dării în plată să beneficieze numai cei cu o singură casă.

 

Sondajul "Opinia românilor despre Legea dării în plată" realizat de IRSOP Market Research & Consulting pentru Asociaţia Română a Băncilor în perioada 28 martie -1 aprilie 2016, are marja de eroare este +/- 3%.

 

Comunitatea bancară din România reiterează că se impune devansarea termenului de intrare în vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. Avantajul major al legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice faţă de legea privind darea în plată este că după insolvenţă debitorul persoană fizică de bună credinţă poate rămâne în posesia bunului imobil care este adus în garanţie, pe când darea în plată înseamnă pierderea locuinţei de familie/ terenului”, se arată în comunicatul remis marţi de ARB.

 

Cei mai mult cred că de această lege ar trebui să nu beneficieze cei care şi-au cumpărat mai multe case/ terenuri şi au dificultăţi (81% dintre cei chestionați), iar  89% cred că legea este bună pentru cei care au luat un credit şi se află în dificultate financiară.

 

Aproximativ 94% dintre români optează pentru negocierea unei soluţii în bună înţelegere cu banca şi păstrarea locuinţei, în situaţia în care au dificultăţi financiare la plata creditului, în timp ce 6% dintre români doresc o lege care să prevadă desfiinţarea unui contract semnat cu banca şi renunţarea la casă (Legea privind darea în plată), se arată în sondajul "Opinia românilor despre Legea dării în plată".

 

Sondajul s-a realizat la nivel naţional pe un eşantion de 1.016 de respondenţi.

Comentarii Facebook