Sambata 26 Noiembrie

Cea mai scumpă casă din Cluj-Napoca, vândută cu 1,2 milioane de euro

 

Cea mai scumpă casă din Cluj-Napoca a flst vândută cu 1,2 milioane de euro, în cursul anului 2015, se arată în noua ediție a ”Ghidului tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca”.

 

Ghidul este realizat la cererea Primăriei Cluj-Napoca și reflectă prețurile practicate pe piața imobiliară, în 2015, dar și volumul tranzacțiilor.

 

Cea mai scumpă casă tranzactionată este localizată în cartierul Andrei Mureșanu, tranzacția fiind încheiată la puțin peste 1,2 milioane euro. Vila avea 10 camere, 766 de metri pătrați utili și un teren de 856 de metri pătrați. Imobilul se vindea complet mobilat, în stil clasic.

Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Intre Lacuri la puțin peste 600 mii euro.

 

Mănăștur a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții (1.194 tranzactii), precum și cartierul cu cele mai valoroase tranzacții (~49,9 milioane euro).

 

Cele mai mari tranzacții au fost realizate de persoane juridice și includ o clădire tip office și un supermarket.

 

Top 10 cele mai valoroase tranzacții realizate de către persoanele juridice însumează peste 15,5 milioane de euro din cele aprox. 56 de milioane euro tranzacționate de persoane juridice în 2015. 

 

Strada Bună Ziua este atât strada cu cele mai multe tranzacții (235 tranzacții), cât și strada cu cele mai valoroase tranzacții (~13,8 milioane euro). 

 

Cea mai mare suprafață de teren tranzacționată a fost de aproximativ 15.000 mp. 

 

Cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-a înregistrat în luna iunie, aprox. 37,4 milioane euro.

 

Cel mai frecvent au fost tranzacționate parcele de teren cu suprafețe cuprinse între 500 și 1.000 mp. 

 

Cel mai des au fost tranzacționate apartamente cu suprafețe utile cuprinse între 35 și 55 mp. Doar 25,7% din tranzacțiile cu proprietăți imobiliare sunt finanțate din credite bancare. 

 

Achizițiile persoanelor juridice reprezintă 15,6% din valoarea tranzacțiilor.

 

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook