Ce spune Silviu Prigoană despre scandalul gunoaielor de la Cluj. Azi se decide majorarea PREȚURILOR

 

Cu toate că nu mai este prorietarul firmei Rosal, Silviu Prigoană, unul dintre cei mai puternici afeceriști pe zona deșeurilor din România, a comentat pentru Știri de Cluj criza gunoaielor de la Cluj.

 

Eu nu mai sunt în firma Rosal, așa că sunt un observator din exterior”, a ținut să puncteze Silviu Prigoană. El a precizat că aceasta criză a fost provocată de lipsa de atitudine a forurilor din Cluj. ”Dacă eu conduceam firma Rosal duceam mașinile și deversam gunoiul în fața instituțiilor responsabile de această criză. Acum firmele de salubritate trebuie să transporte deșeurile în alt județ, pentru că ani la rând nu s-a făcut nimic. Costurile le suportă tot aceste firme, care au câștigat o licitație pentru a colecta și transporta deșeurile la Pata Rât. Acum s-a schimbat totul și gunoaiele ajung în Oradea”, a declarat Silviu Prigoană.

 

Fostul acționar al Rosal a adus aminte de terenul de 30 de hectare pe care firma sa l-a cumpărat în Apahida, de la CUG, și pe care s-a oferit în 2011 să îl cedeze Consiliului Județean Cluj, pentru realizarea unui depozit de deșeuri. ”Am fost refuzat de Alin Tișe pentru că aveau un contract pe fonduri europene și fac investiția la Pata Rât. Terenul Rosal este nefolosit și acum totul s-a blocat la Pata Rât”, a mai adăugat Silviu Prigoană.

 

Condiția Rosal de atunci a fost să administreze rampa pe care ar ceda-o. CJ Cluj a optat să rămână tot cu firma Salprest Rampă, administratorul rampei de la Pata Rât, controlată la acea vreme de puternicul și influentul Eugen Vereș.

 

Omul de afaceri a precizat că sarcina pentru a realiza rampa ecologică îi revine Consiliului Județean Cluj, iar toate costurile suplimentare pe care le implică mutarea gunoaielor în alt județ ar trebui să fie plătite de această instituție. 

 

Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate într-o ședință specială propunerile de majorare a costurilor de colectare a deșeurilor de către populație și firme. 

Comentarii Facebook