Ce NU trebuie să îți pui în CV pentru a avea șanse la angajare


Concurența pentru locurile de muncă este din ce în ce mai acerbă, iar pentru un singur post pot să concureze chiar și sute de persoane. Un singur detaliu greșit în CV poate să îți scadă drastic șansele de a prinde job-ul mult dorit.

Iată ce nu trebuie să instroduci în CV când aplici pentru un job:

1. Ce nu ți-a plăcut la ultimul loc de muncă

Nu ar fi bine să faceți o evaluare a ultimului loc de muncă. Într-un interviu oricum veți fi întrebați de ce ați părăsit ultimul loc de muncă și puteți folosi acest lucru în favoarea dumneavoastră. O explicație prin care să argumentați că doriți să activați într-o afacere care oferă alte perspective sau care oferă provocări și care vă solicită mai mult, ar fi mai potrivită.

2. Experiență de muncă irelevantă

Locurile de muncă anterioare care nu au nicio legătură cu actualul post pe care aplicați, nu ar trebui menționate. Nu vor fi decât informații de umplutură pentru CV, care s-ar putea să îi enerveze pe cei de la HR. Există și alte modalități prin care puteți dovedi de ce abilități dispuneți, așa că axați-vă numai pe ce este relevant.

3. Nu deformați adevărul în privința experienței sau educație

Dacă ați lucrat sau nu pe o poziție un anumit număr de ani, se poate verifica ușor printr-un telefon. Mai bine păstrați-vă o atitudine pozitivă și arătați ce puteți face pentru acel loc de muncă.

4. Cuvinte plictisitoare

Evitați să folosiți aceleași expresii și cuvinte pe care majoritatea le folosește în CV. Este vorba despre „sunt o persoană dedicată, inteligentă, ușor adaptabilă etc.". Mergeți mai mult pe cuvinte de acțiune care să dea un pic de vitalitate CV-ului.

Citește mi multe pe cariereonline.ro

Comentarii Facebook