Ce îi spune ministrul Finanțelor unui șofer de TIR care alimentează din Ungaria pentru că e mai ieftin

 

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a fost întrebat ce i-ar spune unui șofer de TIR care alimentează din Ungaria și nu de la Cluj pentru că e mai scump. 

 

Le-aş spune că evident ca orice ministru de Finanţe îmi place să tai taxe, am tăiat mai multe taxe de când am venit, inclusiv CAS-ul şi taxa pe construcţii speciale şi am introdus şi neimpozitarea profitului reinvestit. Nu întotdeauna e posibil să tai pentru că, evident, avem nevoie de bani la buget să plătim salariile celor care lucrează la stat. Deci dacă şoferul respectiv are o soţie care lucrează la stat atunci, implicit, din banii aceştia se duc şi la ea.

 

Dacă are un copil care se duce la şcoală în România, atunci beneficiază de educaţie gratuită care e plătită din banii de la bugetul general consolidat. Dacă circulă pe străzile româneşti, acelea au fost construite din bani de la buget. Dacă are părinţi care sunt pensionari atunci şi aceştia beneficiază de aceşti bani.

 

Aceste lucruri i le-aş spune şi că evident fiecare dintre noi trebuie să ne plătim aceste taxe şi să contribuim la aceste bunuri şi servicii publice, i-aş mai aduce aminte şi de faptul că s-a redus CAS-ul cu cinci puncte procentuale, care înseamnă povară fiscală cu 20% mai mică. Şi l-aş întreba dacă angajatorul lui a folosit aceşti bani ori să îi crească salariul, ori să facă mai multe investiţii. Aceste lucruri aş încerca să le comunic şoferului respectiv”, a precizat Petrescu într-un interviu ECONOMICA.NET.

 

Ea a spus că patronii pot recupera 4 eurocenți din cei 7 eurocenți plătiți pe aciză. ”Aici este vorba de o schemă de ajutor de stat şi că cei care beneficiază de ea trebuie verificaţi, trebuie să fim siguri că aceşti bani se duc numai la cei care sunt eligibili, adică cei care sunt licenţiaţi şi cei care cumpără combustibil în mod legal”, a mai spus ministrul.

Comentarii Facebook