Se construiește o nouă școală în Florești, care poate găzdui și un liceu. Problema e cu banii

 

Primăria Florești a deschis ofertele pentru noua școală, care va găzdui și clase de liceu, dacă va fi cazul.

 

Școala va avea P+2E, iar investitiţia era estimată la valoarea de 10,861 milioane lei. Plicurile privind ofertele de realizare a noii şcoli din Floreşti au fost deschise luni, la Primăria Floreşti. Printre oferte se numără şi cele ale unor constructori cunoscuţi, precum Napoca SA sau a unor proiectanţi cunoscuţi, precum Dico Ţigănaş, birou de proiectare care a a realizat şi design-ul Cluj Arena. 

 

Cele patru oferte sunt: 

 

Asocierea SC 2 INVEST SRL + SC CIVITAS PROIECTARE SRL

10.231.637,6 lei

 

Asocierea SC BIOMIAL SRL + SC SMARTBAU CONSTRUCT + SERENA SA

8.909.783,08 lei

 

Asocierea  SC COLDEA CONSTRUCTII + SC DICO  ȚIGANAS SRL

8.082.577,10 lei

 

Asocierea NAPOCA SA + SC PLANWERK SRL

8.689.270,05 lei

 

În continuare, în decurs de 1-2 săptămâni, comisia de evaluare va analiza ofertele şi va declara câştigătorul. 

 

Investiţia este una deosebit de importantă pentru floreşteni. Avem un avânt demografic substanţial, aşa că trebuie să luăm în considerare necesităţile viitoare ale floreştenilor. Noua construcţie va fi una predominant cu destinaţie şcoală, dar este posibil să realizăm, în funcţie de nevoi şi o serie de clase de liceu. Oricum, destinaţia este strict pentru educaţie. Legat de fonduri, pot să vă spun că în acest moment avem în cont banii necesari investiţiei, din fonduri proprii ale comunei. Numai că nu sunt sigur că vom putea aloca banii anul acesta. Aşa că, decât să îi pierdem prin necheltuire, nu e exclus ca mare parte din aceşti bani la dispoziţie să îi dirijăm către asfaltări.

 

În ceea ce priveşte şcoala, aceasta este posibil să fie finanţată dintr-un credit pe care îl vom accesa atât pentru această investiţie, cât şi pentru realizarea Drumului de Legătură  Varianta Sud şi a grădiniţei. Legat de acest aspect, mă miră şi nu înţeleg poziţia consilierilor PSD care nu au votat pentru demararea procedurilor privind contractarea unui credit împrumut intern pentru realizarea obiectivelor Drum Legătură Varianta SUD, şcoală şi grădiniţă”, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea. 

Comentarii Facebook