Câți km de autostradă se inaugurează în 2020. Ministrul Transporturilor a vorbit despre Transilvania


România ar putea avea anul acesta 120,5 kilometri noi de șosea de mare viteză, promite ministrul Transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode.

Prima investiție este lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, iar apoi loturile 1 și 2 din Autostrada Sebeș - Turda, un lot din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii, Centura Bacău cu primii kilometri de autostradă din Moldova și tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești.

Cei 5,35 kilometri de autostradă de la Borș până la Biharia sunt finalizați în proporție de 73%, practic putem circula în regim de drum național pe acest obiectiv. Nu îl dăm în trafic pentru că am decis să nu așezăm stratul de uzură până în momentul în care finalizează și vecinii noștri obiectivul care ne leagă de Borș - Debrețin - Budapesta. În momentul în care vor finaliza ei, vom turna stratul de uzură și practic acest obiectiv undeva prin iulie 2020 va putea fi dat în trafic fără probleme”, a spus ministrul Lucian Bode în emisiunea de la TVR1.

Autostrada Sebeș - Turda, lotul 1 și lotul 2, de 17, respectiv 24 de kilometri, stadiul fizic 78%, respectiv 60%, sunt șanse foarte mari să-l dăm în trafic anul viitor. Autostrada Ogra – Câmpia Turzii, cu cele două secțiuni, 18 km, respectiv 16 kilometri. Stadiul fizic, 83% la unul dintre loturi, șanse foarte mari să respectăm termenele și să îl dăm în trafic", a detaliat Lucian Bode în emisiunea de la finele anului trecut.

Comentarii Facebook