Luni 20 Ianuarie

Câteva motive pentru care o stație de călcat este o investiție eficientăDe la apariția mai modernelor stații de călcat, a apărut dilema clasică a cumpărătorului unu fier de călcat: fier de călcat clasic sau stație de călcat? Care este cea mai bună soluție? Care sunt avantajele unei stații de călcat? Merită să cheltuiesc mai mult pentru a alege o stație de călcat în detrimentul clasicului fier de călcat?

Dacă vrei răspunsul scurt, acesta este Da! Merită să alegi o stație de călcat. Dacă vrei să afli și motivele pentru care e rentabil un astfel de electrocasnic, le poți citi mai jos:

1. O stație de călcat e ideală dacă ai multe haine de călcat

Pentru că o stație de călcat are un rezervor de apă mai mare decât un fier clasic, aceasta îți va permite să calci o cantitate mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie să reumpli recipientul. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată și aloci acestei operațiuni o zi anume, atunci o stație de călcat este ideală pentru tine.

2. O stație de călcat este mai eficientă

Pe scurt: calci mai mult și calci mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși, fiecărui așternut sau fiecărei perechi de pantaloni pentru călcat este mai redus. Asta datorită puterii mai mari a vaporilor. Nu trebuie să insiști de mai multe ori în fiecare zonă a hainei de călcat, pentru că stația de călcat își face treaba mai rapid și mai bine. Și astfel economisești și curent electric.

3. O stație de călcat îți economisește timp

Știu că am vorbit deja despre economia de timp la punctul anterior, dar nu am menționat un alt aspect important: datorită jetului de aburi mult mai puternic al unei stații de călcat, față de fierul clasic, poți călca hainele direct pe umeraș, la ”verticală”. Un lucru mai mult decât binevenit, mai ales când e vorba de sacouri, pe care oricum să le întinzi corespunzător pe masa de călcat era o adevărată bătaie de cap.

4. Cu o stație de călcat, adio accidente!

De-acum nu mai riști să distrugi hainele sau să dai foc la casă dacă uiți fierul de călcat în priză așezat pe țesătură. O stație de călcat își reglează temperatura în funcție de material, așa că nu va mai arde hainele. Totodată, pentru că utilizează cantități mai mari de aburi, stațiile de călcat nu mai au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.

5. O stație de călcat e mai ușor de manevrat

Poate că nu pare, pentru că o stație de călcat este mai voluminoasă decât fierul clasic de călcat, dar prima este mai ușor de manevrat. Cum așa? La o stație de călcat utilizezi efectiv doar talpa fierului pentru călcat, fără rezervor, care este separat. Lucru care nu e valabil la fierul de călcat clasic cu rezervor încorporat. Așadar, cu o stație de călcat ai de ridicat și manevrat o piesă de dimensiuni și greutate mai mici decât în cazul fiarelor de călcat clasice. Rezervorul rămâne pe stația de andocare, fără a te incomoda în vreun fel.

Comentarii Facebook