Duminica 28 Aprilie

Categoria de români care va plăti impozite mai mici! Proiectul legislativ vizează schimbarea Codului Fiscal pentru introducerea unor beneficii


Propunerea legislativă care permite autorităților locale să acorde reduceri la impozitele pe clădiri și terenuri pentru persoanele care donează sânge de cel puțin trei ori pe an a primit ieri votul decisiv din partea deputaților în Parlament.

Această inițiativă ar putea reprezenta o modalitate inovatoare de a încuraja donarea de sânge și de a sprijini comunitățile locale. Prin acordarea de reduceri la impozite, se încurajează cetățenii să participe activ la eforturile de donare de sânge, contribuind la creșterea stocurilor de sânge și la sprijinirea sistemului de sănătate.

Proiectul legislativ vizează, mai exact, schimbarea Codului Fiscal, prin introducerea unor beneficii pentru donatorii de sânge.  

Cu alte cuvinte, consiliile locale vor putea hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire din România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic. 

Reducerea se va putea cumula cu reducerea de 10% de care beneficiază acum cei ce plătesc anticipat impozitul datorat pentru întregul an. 

Totodată, donatorii de sânge ar putea beneficia de reduceri, potrivit viitoarei legi, și în cazul impozitului pe terenuri. 

Detaliile, respectiv nivelul reducerii, dar şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge, vor fi stabilite în hotărârea de consiliu local prin care se instituie reducerea impozitului (pe clădiri și/ sau pe terenuri), scrie avocatnet.ro

În proiect nu se stabilește însă nivelul reducerii de impozit ce s-ar putea aplica celor ce donează sânge de cel puțin trei ori pe an.

Potrivit datelor furnizate de inițiatori, în România, “nivelul donării de sânge este cel puțin de două ori mai mic decât necesarul de care au nevoie spitalele și, implicit, pacienții”. Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial. 

Comentarii Facebook