Categoria de angajați români care poate rămâne fără tichete de masă, după majorarea salariului minim de la 1 iulie 2024


Executivul s-a lăudat cu creșterea salariului minim și a făcut-o joi, în ultima ședință de Guvern de dinaintea alegerilor de duminică. Vedem, însă, acum, că în această inițiativă s-au făcut mai multe erori.

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, nu a înghețat punctul de amendă și nici n-a crescut acel plafonul care trebuia majorat pentru ca bugetarii să nu își piardă tichetele de masă.

În plus, tichetele de masă sunt acum în aer pentru unii dintre cei care lucrează la stat, pentru că după ce va fi majorat salariul minim, vor depăși plafonul și nu se vor mai încadra ca beneficiari pentru această facilitate.

Dacă se pune acel plafon la 4.000 lei, bugetarii care vor avea venituri mai mari nu vor mai lua tichetele de masă. Joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului declara ca mai este răgaz până la 1 iulie, data de la care crește oficial salariul minim pe economie.

„În mod concret, faptul că se majorează salariul minim la 3700 de lei, dacă facem un calcul la o valoare minimă, să spunem la tichetul de masă de 15 lei, se depășește valoarea de impozitare cu suma de 51 lei, ceea ce înseamnă că cei care sunt plătiți la nivelul salariului minim nu vor mai beneficia de acea deducere de 300 lei. Pe fond, venitul lor salarial, ceea ce le rămâne în buzunar, va scădea", a explicat, la Antena 3 CNN, Horațiu Raicu, secretarul general al Blocului Național Sindical.

Comentarii Facebook