Analiză - Cum au evoluat în ultimul an cele mai mari zece fabrici din Cluj/ O companie a avut o creștere absolut spectaculoasă EXCLUSIV


Cele mai mari 10 fabrici din județul Cluj au avut, în medie, o creștere la toate capitolele (cifră de afaceri, profit, număr de angajați)


Știri de Cluj a făcut o analiză a rezultatelor financiare din bilanțurile celor mai mari 10 companii din județul Cluj care activează în industria prelucrătoare. Am comparat rezultatele raportate pentru anul 2023 cu cele din 2022, pentru a vedea modul în care multiplele crize din ultimii ani au afectat industria clujeană.

Precizare : situațiile financiare ale firmelor pot fi afectate pozitiv sau negativ de decizii contabile, de recuperări de investiții sau transferuri între companiile din același grup de firme, deci trebuie analizate cu atenție.

Vestea bună este că, per total, firmele din Cluj au reușit să crească vănzările cu 13%. O parte din creștere poate fi atribuită inflației, care a fost în 2023 de 6.61%, dar diferența este meritul companiilor clujene.

Dacă ne uităm individual, se poate observa că firmele din domeniul construcțiilor și mobilierului au înregistrat scăderi semnificative, ceea ce nu este o surpriză luând în calcul stagnarea înregistrată în domeniul imobiliar.


Emerson- cea mai spectaculoasă creștere dintre toate fabricile din Cluj

Cea mai mare scădere a resimțit-o Industrial Steel din Câmpia Turzii, -30%.

La polul opus, o creștere spectaculoasă a înregistrat Emerson, care a crescut nu doar vânzările cu fabuloasa cifră de 42%, dar și profitul de la 3% la aproape 8%. Fără aceste creșteri , media firmelor din top 10 ar fi arătat total diferit.

Per total, cele 10 firme analizate au reușit să crească rata profitului, de la 6% la 7,4%.

În ceea ce privește numărul de angajați, s-a înregistrat o creștere ușoară (2%), firma cu cea mai mare creștere fiind La Lorraine, care activează în domeniul panificației și a angajat nu mai puțin 88 de persoane în plus față de anul precedent, reprezentând o creștere de peste 25% a numărului de angajați. Dintre firmele care au redus numărul de angajați, Ecolor din Jucu, activă în domeniul mobilierului, a pierdut 54 de angajați, conform raportărilor oficiale.

Notă: au fost incluse doar firme înregistrate in Cluj, spre exemplu firma Robert Bosch nu apare în top deoarece este înregistrată in București.

top 10 firme cluj angajati si cifra de afaceri stiri de cluj.png




Comentarii Facebook