Câte bilete de autobuz cumpără clujenii prin SMS. CTP a făcut publice datele


Compania de Transport Public Cluj-Napoca a introdus în urmă cu aproape doi ani de zile posibilitatea achiziționării biletelor pentru mijloacele de transport în comun prin SMS, iar clujenii se pare că s-au adaptat la aceste metode de achiziție, drept dovată stând numărul mare de bilete electronice cumpărate.

Conform datelor CTP, peste 1,1 milioane de bilete au fost achiziționate prin SMS de la introducerea sistemului.

Evidențele contabile ale Companiei arată că în Cluj Napoca și în zona metropolitană au fost achiziționate 1.115.000 de bilete prin SMS, de la introducerea sistemului, pus la dispoziția călătorilor, în iunie 2014. Acest record este practic pus în umbră de cel înregistrat în luna martie, când au fost achiziționate 105.000 de bilete de călătorie prin SMS. Încasările CTP în acest sector de activitate au crescut cu 130% față de aceeași perioadă a anului trecut. Precizăm că în luna martie 2015 călătorii CTP au cumpărat doar 43.000 de bilete prin SMS. Creșterea spiritului de civilizație și de legalitate în folosirea serviciului public de transport de călători din metropola clujeană se observă și în evidențele contabile ale primului trimestru al anului 2016”, transmit reprezentanții CTP Cluj.

Potrivit datelor, în ianuarie 2016 au fost cumpărate 86.000 de bilete prin SMS, creșterea fiind mult mai mare în februarie, când călătorii au achiziționat prin telefonul mobil 91.000 de bilete.

CTP implementează cu hotărâre soluțiile și tehnologiile modernizării, pentru a presta servicii de calitate destinate călătorii noștri și ridicării nivelulului calității vieții în municipiul Cluj Napoca și zona metropolitană. Și în acest an vom aloca resurse importante pentru înnoirea parcului auto și introducerea unor noi facilități. Suntem recunoscători călătorilor noștri pentru spiritul de civilizație și de parteneriat de care dau dovadă în realația cu CTP. Cumpărarea biletelor și abonamentelor de călătorie prin toate sistemele pe care le punem la dispoziție înseamnă acumularea de resurse pentru modernizare. Ori, tocmai acest parteneriat solid cu călătorii noștri și cu municipalitatea clujeană au făcut din CTP cea mai performantă companie de transport public din România”, subliniază directorul CTP, Liviu Neag.

CTP Cluj Napoca va achiziționa în acest an 10 autobuze electrice, fiind prima companie de profil din România care va avea un număr atât de mare de asemenea mijloace de transport în comun ecologice, pe mai multe linii din Cluj Napoca. În același timp, vor fi date în folosință o parte din noile troleibuze care au fost achiziționate de la producătorul român Astra Arad, în urma unei licitații deschise, anul trecut.

Comentarii Facebook