Duminica 28 Aprilie

Cât costă o zambilă indigo după ce preţurile au crescut cu 20% faţă de 2023. Florăriile numără mai mulți bani în această perioadă


Florăriile numără mai mulți bani în această perioadă, odată începută luna martie. Producătorii spun că afacerea este înfloritoare în această perioadă, mai ales că testează soiuri noi: de exemplu zambila indigo, ce poartă numele de Midnight Sky.

„Oferta variază. Avem zambile, narcise, lalele şi aici se diferenţiază pe fiecare soi, avem 4-5 soiuri de zambile, de narcise. Venim iar cu panseluţă, primulă, plantele primăverii", precizează Marian Diaconu, producător.

Regina primăverii rămâne zambila: albă, roz, mov sau albastră. Anul acesta, producător a testat un soi nou. O zambilă de culoare indigo, ce poartă numele de Midnight Sky. Florile primăverii aduc bucurie fie că se vând la fir, în ghiveci sau chiar sub formă de aranjament. Zambila indigo este cea mai scumpă, respectiv 14 lei bucată sau 12 lei pentru vânzările en-gros.

Restul zambilelor se vând cu 10 lei ghiveciul, în timp ce narcisele costă 12 lei, iar panseluţele 10 lei. Anul acesta, preţurile au crescut cu aproximativ 20% faţă de anul trecut, din cauza cheltuielilor cu încălzirea serelor, scrie Observator

Comentarii Facebook