Casele din judetul Cluj s-au ieftinit cu 40% fata de 2008

Vilele scoase la vanzare in judetul Cluj au preturi cu pana la 40% mai mici decat cele inregistrate in 2008 si cu 24% mai mici fata de cele din 2009.

 

Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, preţul mediu solicitat la ora actuala este de 1.019 euro pe metru patrat util. In localitatile din judetul Cluj, valoarea medie ceruta pentru o locuinta de acest tip este de 619 euro pe metru patrat. In ultimul an, pretul vilelor din localitatile din judet a scazut cu 11%. Localitatile cu cea mai bogata oferta sunt Floresti, Deusu si Gilau.

 

Potrivit analizei efectuate in Bucuresti si in sase mari orase din tara, preturile au scazut cu pana la 42% in perioada decembrie 2008-decembrie 2010.

 

„Fata de acum doi ani, cele mai mari reduceri de pret au fost inregistrate in Capitala, 42,4%, si in municipiul Constanta, 40,6%. Interesul pentru case si vile a scazut intr-un ritm mai accelerat decat pentru apartamente, astfel incat exista cazuri, Cluj-Napoca, de exemplu, unde pretul unei case de la periferie este apropiat de cel al unui apartament in oras”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

Comentarii Facebook