Casă în Cluj-Napoca, între blocuri, sau vilă în Barcelona? Ce preferați


Piața imobiliară din Cluj este unică în peisaj european. Cu banii pe o vilă între blocuri, la periferia orașului, poți cumpăra o vilă cu vedere la mare în Barcelona, dar acest lucru nu pare aberant.

Am plăcerea să vă prezint o proprietate interesantă cu vilă D+P+1E amplasată pe un teren generos de 2.150 mp (n.red. din care pe 1000 se poate construi altceva) pe strada Câmpului, din Cluj Napoca. Construcția este una solidă, bine realizată structural, iar funcțional este concepută cu spații multiple care asigură o împărțire funcțională perfectă, proiectate pe o suprafață desfășurată construită de 351 mp și suprafață utilă de 279 mp”, se arată în anunțul unei agenții imobiliare din Cluj-Napoca.


Vânzătorul se laudă că vila poate fi convertită în creșă sau clinică medicală, dar acest lucru aduce alte costuri, fiind mai rentabil să ridici totul de la zero, iar 900.000 de euro este o sumă mai mult decât suficientă.

Clujenii s-au luat cu mâinile de cap când au văzut anunțul. Ei au dat drep contraexemplu o vilă de lux cu 4 camere în localitatea Cheshire (Marea Britanie), care are o suprafață construită de 534 de metri pătrați, cu teren de tenis, piscină, înconjurată de un părculeț, și care costă 1,6 milioane de lire sterline. ”E dublu prețul , dar faceți o comparație, ca să înțelegeți în ce INEPȚIE generată de agenții imobiliari trăim / proprietate în UE, unde un salariul mediu sare de 3000 lire/lună!”, conform Adevărul.ro.

Cu banii pe vila de la Cluj se poate cumpăra o vilă în Barcelona, cu vedere la mare

Puțin mai scumpă decât vila de la Cluj, 1,15 milioane de euro, este o proprietate din zona ”La Salut”, din Barcelona, în apropierea parcului Guell, cu panoramă la mare.

Vă prezentăm această casă spectaculoasă și unică, care are o grădină mare și vederi minunate la mare și la oraș. Casa este formată din trei etaje. La parter găsim o cameră sau birou de dimensiuni bune, o bucătărie mare cu acces la grădină, o sufragerie, o toaletă pentru oaspeți și un living mare cu un șemineu confortabil și acces la grădina mare și însorită”, se arată în anunțul de pe Idealista.com.

La Salut este o zonă liniștită din cartierul Gracia, cu vederi spectaculoase asupra Barcelonei, foarte aproape de Plaza Lesseps, aflat la 10 minute de mers pe jos de inima orașului. 

Capture.PNG

Vila are 362 mp construiți pe trei niveluri, 5 camere, 3 băi, o parcelă liberă de teren de 341 mp.

Chiar dacă nu are 1.000 de metri pătrați teren liber de construcții, ca și cea din Cluj-Napoca, este totuși la 10 minute de centrul Barcelonei, nu pe strada Câmpului.

Comentarii Facebook