Care sunt firmele de asigurări cu cele mai multe plângeri la ASF

 

Circa 10.000 de persoane au depus în primele nouă luni ale anului plângeri față de cele mai mari nouă companii din piaţa asigurărilor generale din România. 

 

În ceea ce priveşte numărul de reclamaţii, nu trebuie să ne limităm la a privi strict o cifră care creşte sau scade de la un an la altul sau de la o lună la alta, trebuie să luăm în considerare şi câte din acestea sunt întemeiate şi mai precis, numărul reclamaţiilor raportat la numărul de contracte în vigoare, acest raport putând fi considerat cu adevărat relevant pentru calitatea serviciilor oferite”, comentează Adriana Ohanisian, director customer care al Allianz-Ţiriac, conform zf.ro.

 

Aproximativ 60% din petiţiile îndreptate împotriva asigurătorilor se dovedesc a fi întemeiate, majoritatea plângerilor fac referire la poliţe de răspundere civilă auto (RCA).

 

Euroins a înregistrat cei mai mulţi clienţi nemulţumiţi, cu 3.504 în perioada ianuarie-septembrie. Subscrierile Euroins sunt concentrate în proporţie de 90% pe nişa asigurărilor auto obligatorii, fapt care explică ponderea mare a petiţiilor în raport cu numărul contractelor. 

Comentarii Facebook