Când vor fi plătite salariile compensatorii la Mechel Câmpia Turzii

 

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan, s-a întâlnit, joi, 28 februarie, cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, pentru a discuta modul în care vor fi plătite salariile compensatorii către angajații disponibilizați. 

 

Prefectul a precizat că banii vor fi achitați până în 15 martie.

 

Concluziile întâlnirii ne dau speranţe. Colegii de la noua firmă care a preluat activele de la Mechel ne-au confirmat că nu vor să închidă combinatul de la Câmpia Turzii, dar au probleme deosebite şi, unde reuşesc să producă bani, îi injectează în celelalte unităţi din ţară. Joi s-au dat bonurile de masă pentru angajaţii care mai lucrează la combinat şi pentru cei disponibilizaţi. Plăţile compensatorii trebuie să se întâmple până pe 15 martie, conform unor documente semnate. Angajamentul este ferm, cum că fac toate demersurile în a găsi surse de finanţare. Toate conturile lor sunt blocate, au preluat şi activele şi pasivele fostei companii, dar intenţionau să pornească mai multe capacităţi la Mechel Târgovişte, iar din profitul de acolo să câştige bani suficienţi ca să facă plăţile compensatorii”, a spus Gheorghe Vuşcan.

 

De asemenea, s-ar putea ca si combinatul de la Câmpia Turzii să repornească. ”Nu pot să pornească toate unităţile Mechel din ţară, pentru că nu au capital de lucru, nu au surse de finanţare, încearcă să cumpere fier vechi să pornească o capacitate de producţie care să facă profit”, a afirmat prefectul judeţului Cluj.

 

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat că promisiunile noului patron sunt numai minciuni. ”Ceea ce s-a întâmplat azi nu ştiu cum să calific. Să le mulţumim că au venit, totuşi, până aici, dar nu s-au angajat la nimic? Când vorbesc de 15 martie, cei de la noul acţionar fac referire la un alt articol al contractului colectiv de muncă, care se referă la plata salariilor, nu a salariilor compensatorii. Nu am încredere în nimic, nici că se vor plăti banii până în 15 martie. Am experienţe cu dânşii, am mai fost păcăliţi. Dacă până în 4 martie nu vor intra plăţile compensatorii îi acţionăm în instanţă pentru recuperarea banilor”, a declarat Pascu.

 

Protest VIOLENT la Câmpia Turzii. Foștii angajați Mechel își cer salariile compensatorii - FOTO

Comentarii Facebook