Protest VIOLENT la Câmpia Turzii. Foștii angajați Mechel își cer salariile compensatorii - FOTO


Un protest a izbucnit la Câmpia Turzii, miercuri dimineață, unde peste 100 de foști angajați Mechel s-au adunat în fața combinatului pentru a-și cere salariile compensatorii la care aveau dreptul, în urma disponibilizărilor.

Protestatarii s-au adunat de dimineață în fața combinatului, unde iși arată nemulțumirea scandând ”Hoții” și ”Vrem salariile”. Potrivit foștilor angajați, salariile compensatorii pe 3 luni trebuiau primite în 45 de zile de la disponibilizare.

"Conducerea Mechel Câmpia Turzii trebuia să ne achite în 45 de zile de la disponibilizare cele trei plăţi compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate în lunile ianuarie şi februarie şi care nu au primit banii. În plus, trebuia să primim şi bonurile de masă", a spus unul dintre protestatari, conform Mediafax.

Potrivit foștilor angajați, suma pe care trebuie să o primească din cele 3 salarii compensatorii se ridică la aproximativ 3.500-4.000 lei.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a acuză conducerea Mechel România de vânzarea combinatului, fără a anunța sindicatș.

"Contractul colectiv de muncă de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost respectat, conducerea combinatului nu a acordat cele trei salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi. Vânzarea combinatului s-a făcut cu încălcarea legii, fără să fie anunţat sindicatul. Nu există documente pentru vânzare. Noi vom face plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi vom acţiona în instanţă conducerea Mechel Câmpia Turzii", a spus Ioan Pascu, liderul de sindicat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Oamenii au incercat să stea de vorbă cu directorul combinatului, dar acesta a refuzat orice contact. Foștii muncitori au încercat să forțeze poarta, dar aceasta a fost deschisă, iar oamenii s-au adunat în fața clădirii administraţiei.

 

Protestatarii au forțat intrarea în clădire, au spart un geam și au strigat ”Hoţii, hoţii”.

 

O delegație formată din cinci oameni a fost totuși primită de condcerea combinatului. 



Comentarii Facebook