Bugetarii să fie trimiși în șomaj tehnic, pentru susținerea economiei, la fel cum merg cei din privat. Ce părere aveți?


Dragoș Stanca, antreprenor și expert media cu 20 de ani de experiență, propune ca bugetarii care nu acționează în instituții vitale să fie trimiși acasă în șomaj tehnic, la fel ca cei din privat.

Statul este primul care trebuie invitat să dea un exemplu mediului privat și să reducă urgent activitatea instituțiilor și companiilor pe care le deține, devenite puțin spre deloc funcționale din cauza pandemiei: să vedem reduceri de salarii, treceri în șomaj tehnic cu salariul maxim net 2.380 RON precum și alte măsuri clare, rapide și ferme. În plus, ne ajută să avem un exemplu de solidaritate și de bună practică în aplicarea măsurilor anunțate. Mulțumim!”, a scris Stanca.

Această măsură ar ajuta mult la degrevarea cheltuielilor bugetare, puse la grea încercare în aceste zile.

Măsura șomajului tehnic ar avea caracter provizoriu, mai ales că foarte multe instituții și-au suspendat activitatea cu publicul.

De asemenea, o altă măsură vehiculată este demararea în forță a programului de trecere a instituțiilor publice în online, care are duce automat la diminuarea aparatului de stat.  Criza de acum poate va deschide ochii celor de la putere. 

Comentarii Facebook