Bugetarii riscă să rămână fără vouchere de vacanță. Salariile și sporurile, plafonate


Peste un milion de bugetari riscă să rămână fără tichete de vacanță anul viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Marcel Boloș. Prin această măsură, dar și plafonarea salariilor unor angajați și eliminarea unor sporuri, statul speră să economisească suma de aproape 2 miliarde de lei, informează Observator. 

,,Să se suspende aplicarea şi acordarea de vouchere de vacanţă pentru anul viitor şi 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală", a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Guvernul ar avea în plan și plafonarea sporului de vătămare, la 15% din salariul de bază. Ministrul a explicat că în formula actuală, acordarea acestui spor nu este corectă.

„Poate să ajungă de la câteva sute de lei până la 3.000 de lei, ceea ce este nedrept. 1.000 lei brut a rămas în momentul de faţă pentru toţi funcţionarii publici şi e forma firească de a egaliza aceste sporuri”, consideră Marcel Boloş, ministrul de Finanţe.

Mai mult, salariile conducătorilor din companiile de stat vor fi și ele supuse unui plafon și vor fi acordate în funcție de performanță.

Comentarii Facebook