BOMBĂ! Rosal Cluj vrea să cedeze un teren de 33 de HECTARE pentru o nouă rampă, dar nimeni nu îl VREA

 

Compania Rosal Cluj deține un teren de 33 de hectare la Apahida, în apropiere de Pata Rât, pe care s-ar putea realiza o rampă temporară de gunoi.

 

Nu ne-au solicitat să eu le punem la dispoziție cele 33 de hectare pe care Rosal -ul le deține la Apahida. Se poate face fără nicio discuție o rampă acolo. Pentru asta a fost cumpărat, dar autoritățile județăului nu au aprobat niciodată o rampă acolo, pentru că au afirmat că fac ei stație integrată la Pata Rât, din fonduri europene. Să facă rampă provizorie pe acest spațiu. Este situat unde a fost halda de zgură a turnătoriilor de la CUG și Câmpia Turzii. Nu încurcă pe nimeni. Terenul este situat pe versantul de deal situat vis-a-vis de actualul teren de la Pata Rât”, a precizat conducerea Rosal. 

 

Compania ar ceda acest teren Consiliului Județean Cluj, cu condiția să fie scutită de la plata taxei de depozitare pe durata de ”viață” a acestei rampe, adică până la finalizarea centrului ecologic de deșeuri finanțat din fonduri europene. 

 

În acest moment, Consiliul Județean Cluj nu poate realiza o rampă temporară la Pata Rât pentru că Primăria Feleacu nu cedează terenul deținut acolo. Conform normelor europene, CJ Cluj nu poate cumpăra acest teren, care trebuie cedat gratuit, iar apoi să se obțină o autorizație de mediu.

 

Citește AICI toate explicațiile șefului de la Agenția de Protecție a Mediului Cluj.

 

Interesant este că CJ Cluj poate deschide o nouă rampă temporară pe orice alt teren pe care îl deține. Suprafața de teren propusă de Rosal ar corespunde acestei nevoi.

 

Clujul duce acum deșeurile la Alba Iulia, înlipsa unei rampe temporare. Din 10 iulie, conform unor surse, în timp ce altele susțin că din 14 iulie, rampa de la Alba Iulia se va închide, iar Clujul nu va mai avea unde depozita deșeurile. 

Comentarii Facebook