Boc: Vreau să îi mutăm la casă pe oamenii de la Pata Rât. Construim și repartizăm


Primarul Emil Boc a declarat că vor fi construite case pentru romii de la Pata Rât.

Zona de la Pata Rât s-a creat în jurul anilor 2000. Acolo s-a format o comunitate informală, fără niciun fel de urbanizare, fără niciun fel de acte. Ne-am trezit cu această problemă, pe care am abordat-o direct spre rezolvare.

Cum facem? În primul rând construim case în diverse puncte ale orașului sau ale comunelor limitrofe. Deja peste 60 de persoane au primit case și au fost extrase din comunitatea respectivă și își văd de viața lor, au un loc de muncă și își trimit copiii la școală. Acesta este primul lucru, construim și repartizăm. 

Apoi educația este importantă. Nu le dăm ajutoare sociale, dacă nu trimit copiii la școală, cei mici primesc mâncare, iar prin educație vor avea un loc de muncă. Totul este legat de educație, ca să salvăm copiii și să rezolvăm problema”, a spus Emil Boc.

La Pata Rât sunt între 1.500 și 3.000 oameni, nimeni nu știe exact. Unii sunt integrați social și au locuri de muncă, iar alții nu. 

Îmi doresc ca Școala Traian Dârjan să fie o școală de elită. Dacă înainte erau 20% romi și 80% alții, acum este invers. Pentru că acolo, din nefericire, unii nu și-au mai trimis copiii la școală că nu sunt în siguranță, dar acea școală este de elită și o vom face de elită”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook