Miercuri 1 Decembrie

Boc le face un cadou clujenilor. Își pot plăti amenzile prin scanarea codului QR, fără cozi la ghișee


Primarul Emil Boc susține că a mai făcut un pas spre digitalizare, acum amenzile se pot plăti prin scanarea codului QR.

Un nou pas pentru digitalizarea serviciilor publice: toate amenzile emise de Poliția Locală pot fi plătite cu ajutorul sistemul de cod de bare QR, anunță Emil Boc.

La Cluj-Napoca, toate amenzile emise de Poliția Locală pot fi plătite rapid, utilizând tehnologia codului QR. Noua modalitate de plată fără autentificare a contravențiilor permite utilizatorilor de telefoane mobile inteligente și tablete să acceseze direct pagina dedicată plăților online de pe site-ul primăriei www.primariaclujnapoca.ro. 

Primăria Cluj-Napoca urmează o direcție clară de inovare și digitalizare a serviciilor publice oferite cetățenilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai. În acest moment, clujenii pot utiliza peste 300 proceduri online, precum și un serviciu de comunicare directă prin videoconferință - Tichetul albastru. De asemenea, recent a fost lansat și E-cont, dosarul digital al cetățeanului care permite comunicarea și vizualizarea actelor administrative fiscale, de executare sau alte acte emise de organul fiscal local. 

Modul de introducere a datelor pentru plata fără autentificare este prezentat mai jos. Totodată, canalul de YouTube al primăriei cuprinde diverse tutoriale care vin în sprijinul cetățeanului”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook