Boc explică de ce a dat 6 milioane de euro austriecilor de la BCR: ”Dacă nu cumpăram, făceam interesele Austriei'”


Primăria Cluj-Napoca va achita 5,8 milioane de euro băncii austriece BCR pentru clădirea de pe strada George Barițiu.

Dacă nu cumparam, făceam interesele Austriei. Mi-ar fi aruncat toată lumea că, domnule ai avut ocazia să iei din mână austriecilor clădire fanion a Clujului! Administrația de pe Bulevardul Eroilor nr 1 trebuie reabilitata din temelie, pentru ca se prabuseste și trebuie mutați toți oamenii de acolo. Unde sa ii mut? În corturi, ca nu am alta cladire. Și trebuie mutați într-o clădire funcțională imediat, iar BCR este funcțională imediat din aceasta perspectiva. Am văzut demagogia aia a unui consilier local si a trebuit sa lamuresc aspectul acesta”, a precizat Emil Boc.

Acesta nu spune că în fostul sediu BCR trebuie mutați și angajații din clădirea situată pe strada Moților, în spatele Primăriei, pentru că acolo trebuie săpată o gură de metrou. 

Deși acuză de demagogie, primarul Emil Boc a fost printre primii care a cerut boicotarea produselor și firmelor din Austria, după ce guvernul de la Viena s-a opus intrării României în Schengen. În paralel, primarul vota cumpărarea sediului BCR, tocmai de la austrieci.

Primarul Emil Boc a încercat diverse tehnici de a explica necesitatea achiziției. Retorica a sărit de la ”Cumpărăm clădirea pentru nevoile clujenilor!”, iar acum a ajuns la ”Dacă nu cumparam, făceam interesele Austriei”.

Boc îndeamnă la boicotarea afacerilor austriece: Avem de unde pune benzină și mergem în altă parte în vacanțe

Comentarii Facebook