Bloggerul ”Groparu”: Preț aproape dublu la o casă din Cluj-Napoca în numai 3 ani / Proprietarul: Ați vrea să o dau cadou? - FOTO


O casă din Grigorescu a ajuns să valoreze aproape dublu în numai 3 ani. 

Casa asta era pe la 146.000 EURO acum trei ani, acum e 266.000 de EURO. Era peste tot anunțul ăsta atunci. Am cercetat-o cât de mult am putut, n-a vrut nevasta să o luăm pentru că blocurile din jur sunt la 7 m distanță, nu ai pic de intimitate. Așa că ne-am luat ceva mai spre centru unde la fel nu avem intimitate, dar măcar am nimerit vecini faini”, a relatat Radu Băzăvan, cunoscut în rândul bloggerilor drept ”Groparu”. Proprietarul a tot crescut prețul, pe măsură ce piața imobiliară se umfla. Așa s-a ajuns la prețul de 266.000 de euro. 

Acest exemplu explică modul în care cresc prețurile în Cluj-Napoca. Foarte mulți cumpărăli revând locuințele, obținând un profit de 20 - 30%, iar prețurile cresc în spirală. 

Casa de pe strada Donath are 100 de mp și un teren în suprafață totală de 274 de mp: 2 camere, 1 bucatarie, 1 baie, 1 camera de alimente si 1 hol spațios.

------------------------

UPDATE

Proprietarul casei din imagini susține că niciodată casa nu a costat 146.000 de euro. ”Ca proprietar al imobilului fotografiat și prezentat în publicația D-voastră vă asigur că, imobilul citat în articol nu a fost pus în vînzare acum 3 ani la suma de 146.000 Euro! Casa a fost pusă în ianuarie 2020 la vânzare, la o sumă negociabilă de 270.000 Euro.

Avînd în vedere faptul că piața de vînzare este liberă, îmi permit ca atare să stabilesc eu prețul de vînzare și nu un "așa-zis cumpărător". Numai ca și informație suplimentară, casa a fost renovată în luna octombrie/noiembrie, acoperiș nou din tablă pe construcție completă din lemn, ușile interioare schimbate, gresie nouă în hol, ușă de metal la intrare, instalație electrică complet nouă, interiorul varuit, etc.

Costurile renovării s-au ridicat la suma de 20.000 Euro. Fiind în luna noiembrie în România, am auzit la radio că, în Cluj, un apartament de 2 camere cu 60 mp costă 240.000 de Euro.

Vă întreb și eu acum ( nu ca să-mi dați dreptate), o casă cu 2 camere, hol, baie, bucătărie, terasă, garaj, curte, într-o zonă liniștită, la ce preț ar trebui vândută?

Legată cu fundă roșie și dată cadou unei persoane care afirmă lucruri neadevărate?

E păcat că nu ați verificat informațiile primite și v-ați hazardat să publicați un articol dezinformant.

Piața dictează prețurile, asta e realitatea.

Eu nu vă port pică pentru articolul publicat. În mod normal este pentru mine irelevant. Dar nu pot să permit unei persoane oarecare să afirme lucruri sau fapte neadevărate despre un imobil care îmi aparține”, ne-a explicat Daniel Luca, proprietarul casei, într-un drept la replică.


Comentarii Facebook