Big Farma bifează un nou teritoriu în județul Cluj. Germanii de la Stada construiesc o fabrică de medicamente de 48 mil. euro la Turda


Investiţia va crea 375 de locuri de muncă. Fabrica are termen de finalizare toamna anului 2024 și va fi construită în parcul industrial Arieş din Turda. Stada România este unul dintre cele mai mari grupuri ger­mane din industria farma, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde de euro. 

Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene“, a explicat Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România, în Ziarul Financiar. 

În total, fabrica va cuprinde nouă linii tehnologice pentru produse solide, dar germanii au posibilitatea să extindă liniile de fabricaţie până la 12.

„Germanii de la Stada construiesc o fabrică de medicamente de 48 de milioane de euro la Turda, însă peste 20 mil. euro reprezintă ajutor de stat. Este prima investiţie străină în piaţa farmaceutică din ultimii zeci de ani”,  scrie Ziarul Financiar.

Comentarii Facebook