Duminica 28 Aprilie

Bani în plus la pensie din octombrie! Despre ce sume este vorba


Guvernul anunță că, din luna octombrie, pensionarii vor primi mai mulți bani din partea statului. Este vorba despre un ajutor cuprins între 300 și 500 de lei.

Ajutorul va fi acordat din fonduri europene, care are ca scop contracararea efectelor pe care inflația le-a produs în buzunare pensionarilor.

Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…) Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pensionarii trebuie să știe că sumele diferă în funcție de venitul actual pe care îl încasează.

Astfel, pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Asta în timp ce românii cu pensii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei. Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2.500 și 3.000 de lei.

Anul acesta am avut o majorare a pensiilor de 12%, se va spune că este una mică, dar am ţinut cont de pragul inflaţiei din anul 2022 şi s-a mărit chiar cu mai mult de atât. Avem două priorităţi la Ministerul Muncii. Prima este Legea pensiilor, atât din sistemul public, cât şi pensia din serviciu. Lucrăm continuu, chiar mâine vom avea o întâlnire o echipă de la Comisia Europeană, la ora 11.00, în format online, pentru a pune la punct mai multe detalii. Colaborăm continuu, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Banca Mondială”, a mai spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Oficialul nu a știut să spună ce înseamnă o pensie decentă.

Nu vrem să formăm românilor iluzii, aşteptări, dar în scurt timp vom anunţa noi informaţii. O pensie medie este în jur de 2.000 de lei, dar eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă. Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a conchis ministrul Muncii.

Comentarii Facebook