Bancherii s-au întâlnit cu Băsescu pe tema reducerii CAS. De ce sunt îngrijorați? - FOTO

 

Bancherii s-au întâlnit cu președintele Traian Băsescu pe tema reducerii CAS.

 

Steven van Groningen, reprezentant al Consiliului Investitorilor Străini și preşedintele Raiffeisen Bank, a declarat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost o discuţie deschisă, lejeră.

 

Organizaţiile oamenilor de afaceri sunt, de principiu, de acord cu reducerea CAS, dar, în comun cu preşedintele, ne îngrijorează ce se va întâmpla dacă vom rămâne cu un deficit bugetar care este relativ mare”, a declarat Steven van Groningen.

 

El a spus că reducerea CAS ar avea beneficii importante, dar pentru acoperirea deficitului ar trebui majorate taxele. ”Important nu este doar să reducem CAS, dar să înţelegem ce impact va avea pe bugetul ţării”, a mai afirmat Steven van Groningen.

 

Cred că mediul de afaceri, la ora actuală, ar prefera un confort mai mare, dar, totuşi, în discuţiile cu Guvernul, mediul de afaceri susţine reducerea CAS”, a mai spus el.

 

Van Groningen a mai declarat că mesajul principal al preşedintelui Traian Băsescu, pentru mediul de afaceri, a fost că ”nu trebuie, pentru o măsură pe termen scurt, să ajungem într-o situaţie care ar putea să conducă la efecte grave, cum ar fi punerea în pericol a acordului cu FMI, sau să se ajungă la situaţia de a renunţa la un principiu important, precum cota unică”, scrie Mediafax.

 

La întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri au participat şi consilierii prezidenţiali Claudiu Dinu, Bogdan Oprea şi Bogdan Drăgoi.

Comentarii Facebook