Banca Transilvania vrea să cumpere o altă bancă

 

Banca Transilvania este interesată de achiziții în piață, fiind în discuţii pentru a prelua integral sau parțial o bancă, a declarat directorul general al băncii, Omer Tetik.

 

Sigur, analizăm oportunităţi de achiziţii în piaţă, ne uităm la orice, important este să fie digerabilă. Noi vom cumpăra fie o bancă, fie un portofoliu numai dacă credem că este o valoare adăugată pentru bancă. Portofoliul trebuie să aibă segmente unde avem şi noi interes, gen retail şi IMM”, a afirmat Tetik, răspunzând unei întrebări, după conferinţa de presă organizată luni de BT şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, cu ocazia atragerii unei finanţări de 40 milioane dolari destinate consolidării bazei de capital.

 

Tetik a mai menționat că acum nu sunt multe bănci în proces de vânzare, dar că BT Cluj are foduri disponibile pentru oportunitățile care vor apărea. 

 

Suntem o bancă care savurează lichiditatea, cu un raport credite/depozite de 75%. (...) Avem depozite peste 26 miliarde lei, ceea ce ne dă încredere într-o creştere în continuare. Având în vedere că solvabilitatea băncii este 13,5% şi este în creştere datorită profitului adăugat la fondurile proprii, nu am mai avea nevoie de o majorare de capital (în cazul unei preluări - n.r.)”, a mai spus oficialul Băncii.

 

BT a reușit să atragă un împrumut de 40 milioane de dolari de la Fondul de Capitalizare al IFC, care are disponibili 3 miliarde de dolari.

 

BT va putea utiliza sumele primite şi în piaţa de swap, acordând astfel şi finanţări în lei, dacă este necesar, scrie zf.ro.

Comentarii Facebook